2010 m. rugpjūčio 15 d., sekmadienis

O man taip patinka!

            Sikart noreciau parasyti apie kaimynus. Apie triuksma, garsiai klausoma muzika, apie istatymo numatytas ramybes valandas. Ar visada galima elgtis, kaip mums patinka?
            Yra jaunas zmogus, kuris nuolat labai grasiai klausosi trankios muzikos. Diena. Paskui isigudrino ir vakare. Tada as ji ir "pagavau". Kai klauso diena, atrodo nieko negali jam pasakyti. Negali uzdrausti, savo namie gali elgtis kaip tinkamas. Bet visgi as nuejau pasikalbeti, kadangi auginu mazyte mergyte, o jai labai sunkiai sekesi miegoti. O gal susitarsiu?-pagalvojau. Bet tas jaunas zmogus pasake: "o man taip patinka". Ir tada as pagalvojau ar visada galime elgtis kaip mums patinka? Dazniausiai, turbut. 
            1) jam taip patinka. Na kas taip gali atsakyt? Mano nuomone, tik kulturos ir issilavinimo stokojantis zmogus. Juk ne negyvenamoj saloj gyvenam. Aplinkui zmones - seneliai, kudikiai, pavarge po naktiniu pamainu darbuotojai. Tau patinka, bet kitiems trukdo. Negi taip sunku pagalvoti apie kitus, prisitaikyti, pabandyti isivaizduoti kito zmogaus padeti? Kodel nepaklausius, kad girdetum tik tu? Arba garsiai garsiai, bet su ausinem galu gale.Sunku. Nes esu tik as ir as pats.
             2) Velgi klausiu saves ar visada galima elgtis taip kaip patinka? jam patinka klausyti garsiai, kad aplinkiniai namai girdetu. O kas jei man patinka gerai trinkteleti visiems, kurie mane tuo metu erzina? Na emiau ir uzvoziau per ausi, jis aisku isizeis, gal prades rekt, gal nores trinktelt atgal, bet juk MAN PATINKA BENDRAUTI TAIP. Oi, man daug kas patinka, bet as protingas zmogus ir suvokiu savo elgesio pasekmes.
             3) man nepatinka taip elgtis, bet kito budo neradau, todel iskvieciau policija, kai kaimynas klausesi po 18val. Ir jis nurimo. O! Man jau tai patinka. Bet kadangi man nepatinka taip elgtis kaimynu atzvilgiu as nekvieciu policijos, kai kazkas grezia, kala, rekia, zaidzia trankiais zaislais po 18 val - tai istatymo numatyta ramybes valanda. Bet man tai trukdo, todel dabar galvoju apie tai: kas svarbiau, ar islaikyti gerus santykius su kaimynais ar naudotis teise i ramybe ir tramdyti triuksmadarius. Linkstu prie savo teisiu, nes tai trukdo mano mazylei. As gal ir pakenteciau, bet ji - augantis kudikis, ji neturi pabusti pavargusi ir irzli, o dar geriau visai neuzmigti del to, kad kazkam taip reikia, taip patinka. Pati rasau ir galvoju, kodel ir as tureciau pakenteti? Kodel as gyvenu ir turiu kenteti del kitu? Nes turiu isijausti i kito padeti? As puikiai suprantu, kad remonta daryti reikia, bet kodel tada, kai poilsio valandos? Kai vaikiukai miega. Yra ir geru istatymu isleista, todel as nenoriu kenteti, jei tam tikru laiku kazko daryti negalima ir skiriama bauda, vadinasi kiekvienas turetu pagalvoti ka ir kada daryti. 
            4) galu gale mes mokom savo vaikus, stai Petriuk, to negalima, taip negalima, bet mes esam MUSU DIDENYBES SUAUGUSIEJI - mums viskas visada galima. Musu poreikiai svarbiausi, kam gerbt kito poreiki i ramybe, jei as dabar turiu skyle isgrezt? O gal pasokt noriu, tai kaip be muzikos? 
            Bet zmones nemasto apie kitus.Noreciau, kad apsidairytumem. Zmones, mes gyvenam vieni salia kitu, bet ne auksciau  uz kitus. Pries darydami pagalvokim, ar tai, kas patinka man, netrukdo kitiems? O jei taip galvoti nepatinka, tuomet yra paprasta taisykle - jei as kazka darau ir zinau, kad galiu buti nubaustas, geriau nedarysiu..
              

6 komentarai:

  1. Žinok sunki labai situacija, o įsivaizduok , kad Tavo mergytė rėkia pusė nakties , nes augina dantuką, o Tavo kaimynas po sunkios darbo dienos nori išsimiegot , nes ryte anksti į darbą, ar jis irgi turi kviestis policiją? juk nepaaiškinsi mažai mergytei , kad būtų tyliai ar ne? Bet ne visi kaimynai turi noro meiliai klausyti vaiko riksmų....

    Žinok santykiai su aplinkiniai sunkus dalykas ir sunku žiūrėt į viską ne tik iš savo pozicijos...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Va cia ir yra esminiai skirtumai, vaikui tu nieko nepaaiskinsi. As visada uz vaikus. Sekanti tema dar laukia apie be perstojo rekianti vaika. Bet kai suauges zmogus samoningai trukdo kitiems as visada pries. Jei jo vaikas ar net gyvunas triuksmaus, niekada nesiimsiu priemoniu to nutildyti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Todėl , kad turi vaiką todėl taip sakai , o tas kaimynas neturi vaikų, bet mėgsta muziką....Dėl remonto irgi taip yra darbo dienos yra laikas tinkamas remontui, bet dažniausiai tuo metu žmonėms dirbti reikia :( o jei nori pasitvarkyti buitį aukoji savo ir dažnai kaimynų laisvalaikį :(

    Aišku yra piktybiškų žmonių tikrai taip , bet ne visada taip tikrai būna....

    AtsakytiPanaikinti
  4. Neturi vaiku, bet megsta muzika... Todel as ir galvoju ar visada galima elgtis kaip patinka? Klausimas tai toks. Daug kas daug kam patinka. Kaip ir man - megstu uzvozti, bet taip nedarau. Juokauju aisku.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Yra toks posakis, "Jei tau trukdo kaimynai arba tu jiems-kraustykis y vienkiemy"
    Mes juo pasinaudojom :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. as irgi isvaziavau i ten kur ramiau :)

    AtsakytiPanaikinti