2010 m. rugpjūčio 15 d., sekmadienis

Kai turi vaika

Paskutinis man istriges ir gerokai sugadines nuotaika ivykis buvo toks:
          Mano vyras yra isvykes. As dabar viena auginu dukryte, jai 8men. ir zinoma, su vaiku reikia daznai iseiti i lauka. As taip ir darau. Dukryte maza, todel einame visada vazinetis su vezimuku. Gyvenu miegamajame rajone, kur vietu masinai zinoma truksta, bet galima statyti truputeli toleliau, kaip dauguma ir daro, kai atvaziuoja vakare. Zmones jau buna gryze is darbo ir visos vietos arti laiptines uzimtos. Mes taip pat turim masina, kuo mes kitokie? Ir ji seimyniska, telpa vezimukas, todel bagazineje ji ir laikau. Zinoma, visada jaudinuos, kad nepavogtu, kainavo nepigiai, taciau kol kas nera iseities, kaip minejau, vyras isvykes, o vezimukas sveria ~10kg, panasiai tiek ir dukryte - na niekaip as jo is 4 auksto neatsinesiu, o dukrytes palikt namie vienos negalima. Nukris, nuropos, verks ir tt, manau cia ir aiskint nereikia, kas palitku vaika namie ir temptu zemyn ta vezima? Mamos? Ne. Taigi viena vakara, kai zmones grzydinejo namo po darbu, as su mazyle is masinos traukiau savo vezimuka ir is prabangaus dzipo islipes vyriskis eidamas pro sali sako: "tau patogu vezima laikyt vietoj garazo?" Toks klausimas. Jokios logikos. Visu pirma, niekas nelaiko vezimuko garaze. Galvojau, gal norejo uzkalbint, bet sypsenos tai nebuvo. Zmogus susierzines skubiai norejo kazka man pasakyt. Atsakiau, kad patogu ir perklausiau ar jam tas rupi? O jis sako: " nerupi, bet zmones neturi, kur masinu statyt"... Eidama su mazyle visalaik galvojau, ka as padariau negerai, kad zmones neturi, kur masinos statyt? Juk as irgi zmogus ir turiu masina? Ar ne? As irgi ten gyvenu, todel pilnateisiskai laikau automobili savo kieme. Kas jam uzkliuvo? Matyt, zmogus daug kartu mate mane ne vaziuojancia su masina, o tik imancia vezimeli. As nevairuoju tokios dideles masinos, nes bijau, neturiu tiek igudziu ja suvaldyti mieste. Vyro nera, masina stovi. Ir toli grazu ne menesiu menesiais ji stovi, o tik keleta savaiciu. Ir as pradejau mastyt. Ar zmogui bus lengviau, jei ta masina kasdiena isvaziuos ir atvaziuos, bet VISTIEK uzims kieme viena vieta? O gal, jei as neiciau imt vezimuko, ji tiek trukdytu, kad pradurtu padangas? Taigi stovi nenaudojama. Bet juk tai ne koks nevaziojantis surudijes lauzas! O gal kol vyro nera, parduoti masina, kad gink dieve nestovetu kieme? O kai grys nupirkti  nauja? O gal pirkti garaza, nes juk zmones neturi kur statyt masinu! O galvojant placiau, kodel ir tas pats zmogus neperka garazo, jei jam taip nepatogu? 
Piktas zmogus ejo ir pasake. Jauciasi teisus. Zinoma, as galiu pastatyt masina toliau nuo savo kiemo. Eit su kudikiu ant ranku, o daznai ir su pirkiniais, nes niekas man valgyt neatnesa, is toliau . Kad tik jam butu patogu. Tiek to, kad vos panesu. O ir sveriu tik 45kg. Galiu, kad zmones turetu, kur statyt masinas. Nes as nezmogus turbut, nes mano vyras isvykes, masina stovi, trukdo. 
           Bet tada ir pagalvoju, ejo zmogus, prikibo, pasake. O kas butu teisnga, ar jam pareit is toleliau iki laiptines (vyras ~40m.) ar man su vaiku, pirkiniais, o gal ir vezimuka dar atsinest, nes argi masina garazas? 
           Zmones daznai kisasi ne i savo reikalus.
          Tokie tad zmones. Pasake, nepagalvojo, kad buna visokiu situaciju. Jam trukdo, nepatogu. O gal piktas ejo. Bet jei esi piktas, niekada nekibk prie zmoniu. Ypac mamu su vaikais. Kas turi vaika, manau supras.

5 komentarai:

  1. Ka as norejau tuo pasakyti? kad zmones galvoja tik apie save. Tik savo patogumo ziuri. Niekam nerupi kiti. Esu tik as ir as pats...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš manau dauguma iš mūsų esam egoistai, bet ne visi tai pripažįstam..
    o dėl šio įvykio tai , gal tiesiog ne nuotaikoje žmogus buvo, ilgai vietos ieškojo kur mašina ikišt, o namie svarbus darbai itt;

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ne. Masina pasistate salia manosios, vietu tikrai buvo. Jei as nenuotaikoje, nekimbu prie zmoniu. Tas man istrigo, gal zmogus piktas, bet jo problema yra problema, as neatsakinga uz kitu zmoniu savijauta.Piktas, tyliai eik ir susitvarkyk su savo emocijom. Aplinkiniai niekuo deti del tavo blogos dienos.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gerai , kai sugebi valdyti visada ir visur savo emocijas , aš tikrai nemoku kartais ir man būna išsprūsta kokia frazė dėl kurios ilgai gailiuosi, bet laiko atgal negražinsi :(

    AtsakytiPanaikinti
  5. Manau nereikia to zmogaus teisinti, kad jam bloga nuotaika ir pan... nes tokie manau visur ir visada viskuom nepatenkinti.. kazkaip man keista, kad toks nekulturingumas, geriau nei replikaves galejo padeti vezimuka iskelti ir pan.. o cia.. lyg vieta butu masinai issipirkes ar kiemas jo nuosavybe.. o jis direktorius..

    AtsakytiPanaikinti